Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Oncul N$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Oncul N. Mechanism of antibacterial effect of plant based antimicrobials [Електронний ресурс] / N. Oncul, S. Karabiyikli // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 541-549. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_13 Мета дослідження - здійснення огляду інформації щодо механізму дії рослинних антибактеріальних препаратів, які можна використовувати у харчових продуктах. Для дослідження використано літературні джерела з таких бібліографічних баз даних: AGRICOLA, CAB Abstracts, EBSCO, FSTA, Global Health, Google Scholar, Index Copernicus, PubMed, Scopus, TUBITAK ULAKBIM Life Sciences Database, і Web of Science. Деякі фруктові й овочеві соки, трави та спеції були використані як регулятори кислотності й ароматизатори для традиційних страв, салатів і закусок. Усі ці продукти, а також їх екстракти широко використовують в харчовій промисловості як природні антибактеріальні препарати. Антибактеріальна дія таких рослинних добавок в основному обумовлена наявністю у них органічних кислот або/та фенольних речовин. Органічні кислоти та фенольні речовини, які є основними сполуками у рослинах, спричинюють їх антимікробну активність. Проте вплив антимікробного компонента змінюється з урахуванням генотипу, структури клітинної оболонки та вихідної популяції мікроорганізмів, а механізм дії - від способу від'єднання та приєднання у клітині. Інгібувальну дію рослинних антибактеріальних препаратів на різні мікроорганізми досліджено неодноразово. Але й дотепер немає чіткого розуміння механізму їх дії, що викликає фунгіцидний статичний вплив. Важливим є визначення особливостей дії цього механізму, що надасть змогу зробити його доступним і прийнятним для промислового застосування. Зроблено висновок, що визначення особливостей дії механізму антибактеріальної активності є необхідним для того, щоб зробити антимікробні препарати доступними для застосування у харчовій промисловості.
|
|
|